Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Utóhangok a népszavazásról
  2008-03-13 21:46:21, csütörtök
 
  Utóhangok a népszavazásról


Hírklub
Tíz emberből mindössze kettő szavazott bizalmat múlt vasárnap a koalíciónak. Meg lehet próbálni ennek az eredménynek a jelentőségét alulértékelni, de ez az igyekezet épp annyira szánalmas és nevetséges, mint amikor valaki erő és hatalom nélkül fenyegetőzni kezd! Ha józanul belegondolunk, végül szinte csak az MSZP és az SZDSZ tagsága, és "baráti" köre szavazatait sikerült begyűjteniük Gyurcsányéknak! Ez az én szubjektív véleményem, de nézzük ki, és mit is mondott a népszavazás után a teljesség igénye nélkül!
hirdetés


Török Gábor politológust meglepte hogy ötven százalék körül lett a részvétel. Ez a kezdeményezők teljes sikerét és a kormányoldal teljes kudarcát jelenti - mondta.

Szerető Szabolcs: A nép ítélete nem mentette fel a kabinetet az egészségügy és a felsőoktatás működtetésében viselt alkotmányos felelősségének gyakorlása alól. Ezért hát ne fenyegetőzzön ilyesmivel a kormányfő, akinek már a kampány végén előadott - például a csalóról szóló - nagymonológjai is a Shakespeare-tragédiák végkifejletéből ismert zavart zsarnokot idézték! Most már tényleg semmi nem számít, a miniszterelnök hatalmi tébolyában a népszavazás következményei elől minden jel szerint az ország káoszba fullasztásába menekülne, amiért természetesen az ellenzékre igyekezne hárítani minden felelősséget. Pártja még mindig eldöntheti, hogy a végjáték legsötétebb bugyraiba is követi-e vezérét.

Az elsöprő sikerű népszavazás után az MSZP-ben már készülnek a forgatókönyvek - értesült az egyik kormányközeli lap. Az egyik terv szerint szétválasztanák a pártelnöki és a kormányfői tisztet, mert egyre inkább kételkednek benne, hogy Gyurcsánnyal neki lehet vágni a következő parlamenti választásoknak.

Az egészségbiztosítási törvényre nemmel szavazó Karsai József azt mondta: bár megjósolta a népszavazás kimenetelét, ilyen tragikus vereségre nem számított. A battonyai MSZP-s képviselő szerint a vizitdíj és a kórházi napidíj kudarca után azonnal felül kell vizsgálni az egészségbiztosítási törvényt.

A korábban a vizitdíj eltörlését szorgalmazó Tóth Károly pedig azt mondta: a kormánypártok hibáztak, amikor nem mérlegelték javaslatát.

Az SZDSZ részéről lezártnak tekintett az ügy - nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján Kóka János. Újságírói kérdésre, mely szerint "Nem ért egyet saját magával Horn Gábor?" - a liberális pártelnök azt válaszolta: a koalíciós egyeztetésekért felelős államtitkár közleményében azt írta, hogy a népszavazási eredményhirdetés felfokozott hangulatában visszaidézte azt, amit a Fidesz el akart érni. Kijelentését hangos nevetés kísérte a sajtó képviselői részéről.

Gyurcsány megbélyegzett hárommillió embert? Hárommillió ember nem tud azonosulni az elmúlt másfél év változtatásaival - vonta le a vasárnapi népszavazás tanulságait napirend előtti felszólalásában Gyurcsány Ferenc.

Navracsics: Az ingyenesség illúziója senkiben sem él. A frakcióvezető elmondta: mindössze egyszázalékos a gazdasági növekedés, ami az Európai Unióban a legkisebbnek számít. ,,Önök százmilliárd forint pluszt sem tudnak produkálni, ezért vannak a megszorítások" - tette hozzá. Navracsics szerint a kormánynak önvizsgálatra van szüksége. Mint mondta, azért, mert 3 millióan a tandíj ellen szavaztak, még nem kell megsértődni.

Az MSZP súlyos hibát követett el. Március 9-e a magyarok önbecsülésének a napja, a népszavazással történelmi összefogás jött létre a nemzedékek között és az emberek szavazataikkal kifejezték, hogy nem akarnak következmények nélküli országban élni - jelentette ki a parlamentben Orbán Viktor. A Fidesz elnöke megismételte: az ország sikere az igenek tegnapi elsöprő többsége. Szerinte a kormánypártok az egyedüli vesztesei a referendumnak. Úgy látja: az MSZP súlyos hibát követett el azzal, hogy távolmaradásra biztatta az embereket, mert a közöny nem lehet egy ország iránytűje.

Gyurcsánynak a magyar néppel van vitája. "Önnek nem Orbán Viktorral van vitája, hanem a magyar néppel. Ön az, aki nem vállalja a felelősséget, ha vállalná, akkor lemondana" - mondta napirend előtti felszólalásában Gyurcsány Ferenc szavaira reagálva Semjén Zsolt.

Kikerül a felsőoktatási törvényből a képzési hozzájárulásról szóló rész, így az egyetemeken és főiskolákon szeptembertől nem kell tandíjat fizetni. A képzési hozzájárulás a színvonalemelés célját szolgálta volna - mondta a politikus. Hiller István ugyanakkor leszögezte, hogy nem akar, és nem tud a felsőoktatás minőségéből engedni.

Horváth Ágnes: a Fidesz és a cserbenhagyásos gázolás. Szakmai párbeszédet kezdeményez az egészségügyi miniszter a népszavazás eredménye következtében kialakult "károk" enyhítésére. Az egészségügyi miniszter szintén szakmai párbeszédet kezdeményez arról, hogy a társadalombiztosítás keretei között miként tudják enyhíteni a "károkat".

Kiss Rigó László Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke szerint egy beteg társadalom gyógyulásának jele a népszavazás. A püspök a kormánnyal szembeni kritikaként értelmezte a hétvégi voksolást. Arra a kérdésre, hogy mi volt az oka az igenek győzelmének, a püspök azt válaszolta, hogy a beteg társadalmat, amelyben élünk, nem lehet parancsszóra gyógyítani.

Wéber Attila szociológus szerint az elmúlt fél évben látott orbáni politika, amelybe beletartozik a romániai európai parlamenti választás kampánya is, egyik legfontosabb eleme az, hogy a Fidesz elnökének sikerült átlépnie a saját árnyékát - mondta a szociológus. Tanultak a 2004-es népszavazási kudarcból. Gyurcsányt saját fegyverével, a szociális kártyával verték meg - jelentette ki a szakértő. Sikerült egy lélektani határt átlépnie a Fidesznek azzal, hogy meg tudta szólítani az MSZP stratégiai szavazóinak egy jelentős részét is - mondta Wéber Attila.

Századvég Alapítvány elnöke szerint a népszavazás megerősítette Orbán Viktor pozícióját, illetve azt bizonyította egyértelműen, hogy az antiviktoriánus, Orbán-ellenes érzelmeket a szociális, hétköznapi tapasztalatok felülírhatják - mondta a Századvég Alapítvány elnöke. Nem lehet a baloldal szavazóbázisát vég nélkül riogatni azzal, hogy Orbán Viktor visszajön - jelentette ki a politológus.

Tölgyessy Péter politikai elemző nem tartja valószínűnek, hogy előrehozott választások lesznek, de a szocialistáknak mindenképpen célszerű lenne a 2010-es választások előtt új miniszterelnököt állítani. Tölgyessy Péter szerint kimondható, hogy úgy reformálni, ahogy Gyurcsány Ferenc próbált, nem lehet, nem szabad, és az a reformmódszer, amit ő próbált megvalósítani, nagyon megbukott. A politikai elemző hozzátette a magyar gazdaság stagfláció állapotában van, minden magyar látja, hogy a környező országok hogyan száguldanak el mellettünk. Tölgyessy Péter szerint nyilvánvaló, hogy valamit tenni kellene, viszont az kizárt, hogy erre alkalmas legyen Gyurcsány Ferenc.

Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője úgy fogalmazott: "Gyurcsány úr, kit érdekel, hogy ön egyetért a nép akaratával vagy nem ért egyet". Szerinte egy demokráciában a kormány két dolgot tehet: vagy végrehajtja a nép akaratát vagy lemond.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint sem a kormány, sem a Fidesz nem tud megoldást találni a kialakult válságra, ezért létre kellene hozni egy független szakértői testületet.

A népszavazás kétségkívül vereség az MSZP-nek - mondta Lendvai Ildikó. A szocialisták frakcióvezetője közölte: nem örülnek a papírforma győzelmének, "ez kétségkívül egyfajta vereség, (...) de olyan vereség, ami után az ember feláll, ha tudja, hogy dolga van, és a kormánypártoknak dolga van".

Kóka János, az SZDSZ elnöke a napirend előtti vitában azt mondta, Magyarországon az emberek kétharmada nem fizet az egészségügyi ellátásért semmiféle járulékot, háromnegyede pedig adót sem fizet, ezért el kell érni, hogy többen fizessenek adót és járulékot.

Teljes kormánypárti vereség a népszavazás - mondta az InfoRádióban Török Gábor politológus. A vereség hatására jelentősen meggyengülhet Gyurcsány Ferenc kormányfő legitimitása akár az MSZP-n belül is. Hozzátette: ez egy lassú, fokozatos méreg is lehet. Ha a kormány képes átvészelni ezt a mostani jelentős kudarcot, semmi változás nem lesz a magyar politikában - emelte ki.

Stumpf temeti Gyurcsányt: "Béna kacsa" A kormánynak végig kell gondolnia, hogy ezt a politikát nem lehet folytatnia - mondta az InfoRádiónak Stumpf István politológus. A Századvég Alapítvány elnöke hozzátette: a népszavazás politikai értelemben megpecsételte Gyurcsány Ferenc sorsát. A politológus hangsúlyozta, hogy elsősorban a szocialista frakció kényszerítheti ki a változást, miután érzékehette, nagyon erőteljes bizalmatlanság nyilvánult meg a kormánnyal szemben. Polgári demokráciákban ilyen helyzetekben a kormányfő és a miniszterek felajánlják lemondásukat - közölte a Századvég Alapítvány elnöke.

"Megakadhat a reform lendülete" A legnagyobb veszélyt Gyurcsány Ferenc számára az jelenti, ha az MSZP-n belül felerősödnek a kritikus hangok, és megkérdőjelezik a kormányfő politikáját - emelte ki Szomszéd Orsolya. Hangsúlyozta: megakadhat a reform lendülete, ha a népszavazási eredmények miatt a szocialisták elbizonytalanodnak Gyurcsány Ferenc kormányfő személyében Tavaly az MSZP és az SZDSZ között a konfliktus a reformok irányáról és üteméről alakult ki, és az vita most is feléledhet - vélekedett az elemző.

Nyiri János: Fletó duzzog, de mennie kell. A jéghegy megindult. Nem, nem a népszavazásra gondolunk. A világgazdaság állapotára gondolunk, a válságra, amely szépen, egyenletesen halad a Magyarország nevű hajó felé. A kormányos teljesen alkalmatlan a feladatára. Nem képes a hajót semmilyen irányba sem elvezényelni. Azt sem tudja, merre van észak, célját nem ismeri, illetve naponta váltogatja. Minden reggel új tervekkel érkezik a parancsnoki hídra, "új irányt" szab - és a hajó céltalanul bolyong a nagy, hideg vizeken. Az MSZP pedig megpróbálja elhitetni, hogy "nem történt semmi". Gyurcsány már meg is kezdte ezt a színielőadást. Summa summarum: a gyurcsányi politika megbukott. Gyurcsány most duzzog, de a helyzet egyértelmű: mennie kell, mégpedig Medgyessy Péter helyére. Ha nem, akkor idővel az MSZP megy, az MSZMP helyére. Mert nem a Fidesz jön, hanem a jéghegy. Feltartóztathatatlanul. És a mentőcsónakokban nemcsak Gyurcsányt nem fogják szívesen látni, hanem az MSZP-seket sem.

Csontos János: Gyurcsány Ferenc és szűk érdekköre görcsösen ragaszkodik a csalárdul megszerzett hatalomhoz. Ez korántsem vadonatúj felfedezés: legalább másfél éve biztosan tudjuk, vasárnap estétől azonban újabb megerősítést kapott. Az önmagát Rodolfo reinkarnációjának képzelő átmeneti kormányfő fölöslegesen költ súlyos milliárdokat ötletgyárosaira. A népszavazási urnazárásra időzített bejelentésében csupán annyira tellett tőle, hogy megfenyegette a ,,rosszul" voksoló magyar népet: egyék meg Orbán Viktor főztjét - ő bizony nem állja a cechet; semmi köze hozzá.

Kósa Lajos: A következő időszak nagy menete az Albert-házaspár kérdéséről szól majd, amely a több-biztosítós egészségügyi rendszer bevezetésének megakadályozását célozza - mondta a Fidesz alelnöke az InfoRádióban. Ősszel valamikor népszavazás lesz erről a kérdésről is. Ez az eredmény sok jóval nem bíztatja a kormánypártokat - vélekedett Debrecen polgármestere. Gyurcsány Ferenc a szocialistákkal együtt kiugrott a tizedikről. Ha a szocialisták nem váltanak, nyugodtan elkezdhetnek azon gondolkozni, hogy milyen volt, amikor 1990-ben harmincegynéhányan voltak a parlamentben - mondta Kósa Lajos.

Mint Semjén Zsolt elmondta, másfél év küzdelme van ebben a népszavazásban, hiszen 2006 októberében kezdeményeztek Orbán Viktorral referendumot. "A kormánykoalíció és udvartatása mindent kitalált, hogy ezt megakadályozza" - fogalmazott. A KDNP elnöke kitért azoknak a baloldali érzelmű szavazóknak "a bölcsességére, akik éltek a népszavazás lehetőségével, mert átláttak a kormányzati hazugságokon".

A politikusoknak le kell vonniuk a következtetéseket. A népszavazási eredmény ismeretében az Országgyűlésnek meg kell tennie a szükséges jogi lépéseket és a politikusoknak le kell vonniuk a következtetéseket - mondta Sólyom László köztársasági elnök az Országos Választási Központban tartott vasárnap esti, az előzetes tájékoztató eredményt ismertető sajtótájékoztatón, a Duna Palotában.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) győzelemként értékeli a népszavazás eredményét, azt, hogy a mostani első éveseknek és a felsőoktatásba később belépőknek nem kell tandíjat fizetniük - mondta Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke vasárnap este a fővárosban. Reményének adott hangot, hogy a semmilyen retorzió nem éri majd a hallgatókat, s a jogszabály úgy lép életbe, ahogy a miniszterelnök honlapján szerepel, azaz egyik kormánypárt sem próbálja semmilyen egyéni módosításokkal megváltoztatni több, mint három millió ember akaratát, illetve az intézményi és országos hallgatói szervezetre vonatkozó szabályozást.

Az emberek nemet mondtak az antiszociális intézkedésekre. A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal a társadalom sikereként üdvözli a 2008. március 9-i népszavazás eredményét, nevezetesen az igen szavazatok elsöprő győzelmét. A szervezet közleménye szerint az emberek - noha többen is elmehettek volna szavazni - kiálltak jogaik védelmében, és határozott nemet mondtak a kormánykoalíció neoliberális politikájára, antiszociális megszorító intézkedéseire.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Lánchíd Rádiónak úgy fogalmazott: az emberek végre kezükbe vették sorsukat és döntöttek. A szakmai szervezet kedden keresi fel az Egészségügyi Minisztériumot javaslataival a vizitdíj és a napidíj eltörlése kapcsán. Az elnök hozzátette: ősszel minden bizonnyal újabb sorskérdésekről, így a több-biztosítós rendszerről dönthetünk majd.

A népszavazás várható eredménye a kormány teljes egészségpolitikájának a bukása és korántsem csak a három kérdésről van szó - mondta Nagy Kálmán, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője, a párt frakcióvezető-helyettese az MTI-nek vasárnap. Nagy Kálmán leszögezte: az egészségügyet érintő törvényhozás üteme, minősége már magában hordozta ezt a bukást. Mint mondta, a kormánynak nem pusztán a népszavazás három kérdésében kell visszalépnie, hanem minden, ezekhez kapcsolódó területen. Hangsúlyozta, hogy az új egészségpénztári rendszer kapcsán is hatalmas tiltakozás volt, a népszavazás után pedig a kormánypártoknak le kell vonniuk a megfelelő konzekvenciákat.

Várkonyi Tibor: A részvételi eredmények ismeretében azonban van más fontos töprengenivaló is. A több mint ötvenszázalékos arányon a koalíció, még pontosabban az MSZP háza táján kell elgondolkodni. Itt az ideje észrevenni ezt is. Roppant nagy a tét.

Révész Sándor: Ilyen népszavazást nem lehet elveszíteni. Ezért nem is szabad ilyet kiírni. Ha a szabályok megengedik azokat a fogásokat, amelyek determinálják az eredményt, akkor megölik a játékot. Műhiba. Nagy lesből könynyű kis gólt lőni, csak érvénytelen. De hiába érvénytelen, ha a bíró megadja, a lesre futó csatár eredményes. A népszavazás eredményes.

Nagy N. Péter: A másik népszavazás 2002-ben kezdődött. Ekkor hívta életre Orbán Viktor a polgári körök mozgalmát azzal, hogy szólítja őket, ha mozdulni kell. De nem szólt. Csak 2006-ban, amikor már utcán voltak, és nem csak polgári körök. Bármily erős a kísértés, bármily magas a hullámverés, a gát nem szakadhat át, ezt is Orbán mondta - akkor. De azt is, hogy a népnek joga van elkergetnie a kormányt, ha a népakarat ellen kormányoz. E tekintetben a népszavazást nevezte az utolsó lehetőségnek, ám nem határozta meg, hogy meddig él az elkergetés tétele. Tegnap este hét óráig? Amikor Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy nincs vizitdíj, napidíj, tandíj?

Udvardy Zoltán: Itt most tényleg az a kérdés, Feri, amit kijelentésként fogalmazott meg Horn Gábor telibetalálós kampányfőnök úr. Hogy most akkor elmész-e a p...csába. Ő használta ezt a szót, ilyen lényegretörően. És valóban, az, hogy döntött valamiről a nép, túlmutat olyan nyakatekert, ostoba álérveken, hogy ki az, aki nem ment el szavazni (aki beteg volt, eltört a lába stb., a részvételi adatokból ez derül ki), meg hogy nekünk direkt jó fizetni az égbe szökő tandíjakat továbbtanuló gyermekeink után. Ez a szakadék széle, és nem csak metafizikai értelemben. Ide vittél minket. A bánat tudja, hogy mi vezérelt. Talán te sem egy olyan pénteket akartál, mint a múlt péntek, amikor megbukott a konvergenciaprogramod. Az a program, amiről még Lenin sem tudná megmondani, hová a fenébe konvergál. De a legnagyobb kérdés, bizony, Feri, hogy elmész-e végre. Te, és a többi embermérnök. És meghagyjátok a maradék, még be nem zárt iskolát a gyermekeinknek, s azt a kevés munkahelyet a renitens mukavállalóknak és vállalkozóknak, akiket hiába zavartál, hogy el lehet menni innen, ők azért csak maradtak.

Kóka János a Hír TV kamerája előtt az SZDSZ sikerének nevezte, hogy 500 ezer ember szavazott nemmel, holott ők 350 ezer nem szavazatra számítottak. A liberális párt elnöke mind a félmillió nem szavazatot az SZDSZ sikerének tulajdonítja, mivel szavai szerint az egészségügyi és a felsőoktatási reform is liberális reform.

Köszönjük, hogy visszaadták hitünket a demokráciában! Győzött a demokrácia, a mai népszavazásnak egyértelmű politikai üzenete van a kormány számára - jelentette ki Áder János a Fidesz választási központjában vasárnap. Áder emlékeztetett az előző népszavazás utáni gyurcsányi szavakra, amikor is kormányfő a parlamentben azt mondta, hogy ,,ügydöntő népszavazás volt, nem pedig egy nagy mintás, reprezentatív felmérés, önök veszítettek". Mint mondta, az emberek azt üzenték Gyurcsánynak, hogy ,,ne járassa továbbra is a bolondját velük". Emlékeztetett arra, hogy 2006-ban Gyurcsányék adócsökkentéssel, járulékcsökkentéssel kampányoltak, és tagadták a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj bevezetését.

Gusztos Péter a parlamentben napirend előtti felszólalásában hangot adott annak a nézetének, mely szerint a kormánypártok hibát követnek el, ha megpróbálják elfedni, hogy a népszavazás eredménye ,,egy komoly vereség". Kiemelte: a népszavazás során feltett kérdések esélytelenek voltak a kormánypártok szempontjából. Azonban az is súlyos hiba lenne, ha a kormány lebénulna és beletörődne abba, hogy a ciklus hátralévő részében semmi érdemlegeset nem tud csinálni, mert az ellenzék egy következő népszavazással fenyeget - jelentette ki. Arató Gergely oktatási államtitkár azt mondta, az a tanulsága a népszavazásnak, hogy nem minden kormánydöntés háttere ismert a széles közvélemény előtt.

Farkas Flórián (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2006-os országgyűlési választásokon 2 millió 457 ezer szavazatot kapott a mostani kormánykoalíció, és ez legitimálta a kormányt. Hozzátette: a vasárnapi népszavazáson 3 millió 328 ezer ember mondott kritikát igennel a kormány politikájára.

Arató Gergely közölte: országgyűlési választások legközelebb 2010-ben lesznek, ott döntenek majd a polgárok a kormány munkájáról.


2008. március 12. 11:26

http://hirklub.hu/?cat=story&id=5857
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kormánypártoknak, eredményhirdetés, adócsökkentéssel, változtatásaival, miniszterelnököt, mentőcsónakokban, megakadályozását, egészségpénztári, kormánypártokat, egyeztetésekért, sorskérdésekről, kormánykoalíció, mukavállalóknak, cserbenhagyásos, szocialistákkal, ötletgyárosaira, végkifejletéből, frakcióvezetője, felszólalásában, konzekvenciákat, országgyűlésnek, antiviktoriánus, hozzájárulásról, ötvenszázalékos, színvonalemelés, szocialistáknak, szétválasztanák, megkérdőjelezik, intézkedésekre, megváltoztatni, módosításokkal, vállalkozóknak, választásoknak, következményei, felelősségének, miniszterelnök, népszavazás után, teljesség igénye, kezdeményezők teljes, kormányoldal teljes, felsőoktatás működtetésében, kampány végén, csalóról szóló, miniszterelnök hatalmi, népszavazás következményei, ország káoszba, ellenzékre igyekezne, végjáték legsötétebb, elsöprő sikerű, egyik kormányközeli, egyik terv, kormányfői tisztet, Török Gábor, Szerető Szabolcs, Karsai József, Tóth Károly, Kóka János, Horn Gábor, Gyurcsány Ferenc, Európai Unióban, Orbán Viktor, Orbán Viktorral, Semjén Zsolt, Hiller István, Horváth Ágnes, Kiss Rigó László Szeged-Csanádi Egyházmegye, Wéber Attila, Századvég Alapítvány, Tölgyessy Péter, Dávid Ibolya, Lendvai Ildikó, InfoRádióban Török Gábor, InfoRádiónak Stumpf István, Szomszéd Orsolya, Nyiri János, Medgyessy Péter, Csontos János, Kósa Lajos, Mint Semjén Zsolt, Sólyom László, Országos Választási Központban, Duna Palotában, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Miskolczi Norbert, Magyar Szociális Fórum, Szociális Kerekasztal, Éger István, Magyar Orvosi Kamara, Lánchíd Rádiónak, Egészségügyi Minisztériumot, Nagy Kálmán, Kereszténydemokrata Néppárt, Várkonyi Tibor, Révész Sándor, Nagy, Amikor Gyurcsány Ferenc, Udvardy Zoltán, Áder János, Gusztos Péter, Arató Gergely, Farkas Flórián,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A föld szépségéért  Beney Zsuzsa  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Jó éjszakát  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Miért nem menti meg Jézus...  Maradék idő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Ez a jó az alvásban.  Föld napja április 22  György napra  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Sokkal bölcsebb a természet,  Életművészet  próbáljuk ki az őszinteséget  Két tekintet van  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam Gizike bar...  A fenyő nem szép fa, (...)  Egyszerűen  A fenyő nem szép fa, (...)  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Esti kép  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Április 22. a Föld napja,  Föld napja április 22  Gondolatok az életről és szere...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Szép estét  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b... 
Bejegyzés Címkék
népszavazás után, teljesség igénye, kezdeményezők teljes, kormányoldal teljes, felsőoktatás működtetésében, kampány végén, csalóról szóló, miniszterelnök hatalmi, népszavazás következményei, ország káoszba, ellenzékre igyekezne, végjáték legsötétebb, elsöprő sikerű, egyik kormányközeli, egyik terv, kormányfői tisztet, következő parlamenti, népszavazás kimenetelét, battonyai MSZP-s, kórházi napidíj, vizitdíj eltörlését, kormánypártok hibáztak, liberális pártelnök, koalíciós egyeztetésekért, népszavazási eredményhirdetés, sajtó képviselői, elmúlt másfél, vasárnapi népszavazás, ingyenesség illúziója, frakcióvezető elmondta, gazdasági növekedés, legkisebbnek számít, kormánynak önvizsgálatra, tandíj ellen, magyarok önbecsülésének, népszavazással történelmi, nemzedékek között, emberek szavazataikkal, parlamentben Orbán, ország sikere, igenek tegnapi, egyedüli vesztesei, ország iránytűje, magyar néppel, felsőoktatási törvényből, képzési hozzájárulásról, képzési hozzájárulás, színvonalemelés célját, felsőoktatás minőségéből, cserbenhagyásos gázolás, egészségügyi miniszter, népszavazás eredménye, beteg társadalom, kormánnyal szembeni, hétvégi voksolást, igenek győzelmének, beteg társadalmat, romániai európai, saját árnyékát, 2004-es népszavazási, szociális kártyával, lélektani határt, jelentős részét, népszavazás megerősítette, baloldal szavazóbázisát, szocialistáknak mindenképpen, 2010-es választások, politikai elemző, magyar gazdaság, környező országok, kialakult válságra, független szakértői, népszavazás kétségkívül, szocialisták frakcióvezetője, papírforma győzelmének, ember feláll, kormánypártoknak dolga, napirend előtti, emberek kétharmada, egészségügyi ellátásért, vereség hatására, kormány képes, mostani jelentős, magyar politikában, kormánynak végig, népszavazás politikai, politológus hangsúlyozta, szocialista frakció, kormánnyal szemben, miniszterek felajánlják, reform lendülete, legnagyobb veszélyt, kritikus hangok, kormányfő politikáját, népszavazási eredmények, reformok irányáról, vita most, jéghegy megindult, népszavazásra gondolunk, világgazdaság állapotára, kormányos teljesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.